Categories
Interiors

Torquay, Concrete House. By Auhaus Architecture.

auhaus_arch_torquay_concrete_house_portraitsofelegance_

Torquay, Concrete House. By Auhaus Architecture.

New residence – completed 2015

Torquay, Concrete House.

Backing onto wetlands and golf course but tightly hemmed in on both sides, the Torquay Concrete House has been designed as a walled sanctuary. New 4 bedroom family house on the Victorian surf coast opens up and allows curated views over the wetlands.

A small portal opening in the concrete facade conceals a secluded courtyard leading up to the glazed front door. Upon entry, the Torquay Concrete House opens up into double height gallery. The space on one side reveals the plan which wraps around a large, protected courtyard that draws northern light and breezes through the house. Furthermore, roof gardens on the upper level provide a green aspect to all habitable rooms. Consequently they give a verdant feel to the central courtyard with greenery draping off the deep concrete eaves. Finally, the material palette is rich and textured, with fine timber battening and brass detailing. Thus they provide patterning and warmth that counterpoints the mass of the concrete.


auhaus_arch_torquay_concrete_house_portraitsofelegance_2


auhaus_arch_conrete_house_portraitsofelegance_bedroom


auhaus_arch_torquay_concrete_house_portraitsofelegance_bathroom

auhaus_arch_torquay_concrete_house_portraitsofelegance_kitchen

auhaus_arch_torquay_concrete_house_portraitsofelegance_living-romm


source : http://auhaus-arch.com/#/concrete-house-1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.